Verksamhetsberättelse 2020

Verksamhetsåret 2020.

Det har varit ett annorlunda år på grund av pandemin som började med att vi låg på land för underhåll i januari och februari och då bytte kontrollskåp till motorstyrning och installerade ny kommunikationsutrustning. Vi har pga av rådande omständigheter fått ställa in våra militärhistoriska resor och även begränsat antal deltagare på våra dagsturer men utöver vår vanliga verksamhet har vi även stöttat samhället med sjötransporter och under perioden mars till sista december har båten varit på trettio larm, allt från sjöräddningsuppdrag till sjuktransporter åt Region Stockholm och kommunal räddningstjänst.

Under våren var vi inhyrda av Försvarsmakten i en vecka för övning utanför Väddö och under sommaren gjorde vi två långresor, en till Gotland där vi körde prova-på-turer i Fårösund och Botvaldevik och en till Ängskär i norra Uppland där vi körde prova-på-turer och uppvisning tillsammans med Sjövärnskåren från Gävle i två dagar med många glada gäster.

Våra populära fikaturer till Söderarm respektive Arholma med guidning i batteriet har det varit en otrolig efterfrågan på och vi har trots utökat antal turer inte lyckats köra alla som vill åka. Nu ser vi fram emot ett 2021 utan pandemi så vi kan genomföra både dagsturer och långresor.

/Föreningen Svenska Stridsbåtar